Εργαστηρια αλα πελαζι

Έλα να τα πούμε κι από κοντά, θα περάσουμε τέλεια. Απλά επίλεξε την πόλη που σε ενδιαφέρει!

Πόλεις

Θεσσαλονίκη

Τα μαθήματα στη Θεσσαλονίκη γίνονται στο πολυαγαπημένο Κουμπί, όπου και δηλώνεις συμμετοχή (στέλνεις μήνυμα ή παίρνεις τηλέφωνο). Δες περισσότερες πληροφορίες εδώ: Κουμπί Hobby and Crafts.

Αθήνα

Τα εργαστήρια σύγχρονης ελληνικής καλλιγραφίας γίνονται στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης, ένα υπέροχο κτίσμα του 1935, έξοχο αρχιτεκτόνημα του Μεσοπολέμου. Και ξέρεις δα πώς μ’ αρέσουν εμένα αυτά, ε;

Το εργαστήρι είναι διάρκειας τεσσάρων ωρών, και θα γίνει συνεχόμενο (ντάξει, με ένα μικρό διάλειμμα ενός τετάρτου κάπου στη μέση).
Στις δύο πρώτες ώρες αυτού του εργαστηρίου, θα μάθουμε τις διαφορές μεταξύ της κλασικής και της σύγχρονης καλλιγραφίας, τα είδη της σύγχρονης καλλιγραφίας, του brush lettering και του lettering εν γένει, καθώς και τα εργαλεία που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε.
Θα δούμε τις βασικές αρχές της σύγχρονης καλλιγραφίας και την τεχνική με την οποία επιτυγχάνουμε τα γράμματά της. Και θα κάνουμε πολλή εξάσκηση!
Έτσι, θα μπορούμε να γράφουμε επάνω σε κάρτες, σε ετικέτες δώρων, στο bullet journal μας, και ό,τι άλλο φανταστούμε.
Στις επόμενες δύο ώρες, θα δοκιμάσουμε διάφορα είδη γραφής, θα μάθουμε κολπάκια για να φαίνονται τα γράμματά μας πιο όμορφα, πώς να κάνουμε αυτό που λέγεται «ψεύτικη καλλιγραφία», και θα δούμε τρόπους να τα «στολίζουμε» και να δημιουργούμε όμορφα σύνολα για τις φράσεις που μας αρέσουν.
Έτσι, θα μπορούμε να γράφουμε επάνω σε κάρτες, σε ετικέτες δώρων, σε χαρτιά περιτυλίγματος (μέρες που έρχονται), στο bullet journal μας, και ό,τι άλλο φανταστούμε!
Κόστος συμμετοχής: 40 ευρώ

Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας, το νου σου!
Στην τιμή περιλαμβάνεται μία υφασμάτινη τσαντούλα με το εξαιρετικά δημοφιλές για αρχάριους (και όχι μόνο) μοντέρνους καλλιγράφους, ιαπωνικής κατασκευής μαρκαδοράκι Pentel Touch Sign Pen, καθώς και το φύλλο εξάσκησης στην ελληνική σύγχρονη καλλιγραφία, σχεδιασμένο από μουά!

Επίσης, έχε υπόψη σου ότι με τη συμπλήρωση αυτής της φόρμας συμμετοχής δεν κατοχυρώνεις τη θέση σου στο σεμινάριο. Θα παραλάβεις σε κάποια στιγμή ένα email με οδηγίες από μένα για να την κατοχυρώσεις (το email αυτό δεν έρχεται κατευθείαν, μπορεί να χρειαστούν μερικές ώρες, οπότε μην αγχωθείς)! Μην ξεχάσεις να τσεκάρεις τα σπαμ σου, ε;

Εδώ θα τα πούμε!